divendres, 25 de novembre del 2011

Risotto de carbassa i haggis

No l'hi hauria de dir "risotto", principalment per que l'he fet amb arròs bomba, amb sidra anglesa en comptes de vi blanc, no he fet servir parmesà, he utilitzat manxego (he desenvolupat una lleugera aversió al parmesà) i sobre tot per que li he posat haggis per sobre. Això sí, el mètode de cocció ha sigut com el d'un risotto.

No em mireu d'aquesta manera. Lliga molt bé, sembla mentida lo versàtils que són els haggis! De fet, mentres ens ho estàvem menjant vam arribar a la conclusió de que els haggis són com el pernil o la cansalada que van amb tot.

Potser al plat no sembla gran cosa, però va quedar molt gustós i la carbassa va molt bé amb els haggis que són lleugerament especiats i piquen una mica.



Així és com ho vaig fer (per 2)

120g arròs bomba
1/2 carbassa (jo tenia una d'aquelles petites, verda i groga amb forma d'aglà)
1/2 porro picadet
1/2 ceba picadeta
1 dent d'all picat
1 1/2l caldo de pollastre
1 raig de sidra
Formatge manxego ratllat
Oli d'oliva
1 culleradeta de mantega
Sal i pebre
2 rodelles de haggis

Escalfar el caldo fins que trenqui el bull i baixar el foc. Posar l'oli en una cassola a part, afegir la ceba, porro i l'all i coure a foc lent fins que s'estovi, però que no agafi color, ara ja hi podem posar la carbassa, coure tot junt uns 15 minuts. Afegir l'arròs pujant un xic el foc. Remenem bé per que els grans d'arròs quedin ben impregnats.

De mentres escalfarem els haggis en una paella.

Hi posarem un raig de sidra i remenem fins que s'evapori. Afegim un cullerot de caldo i remenem i esperem a que l'arròs hagi absorbit el líquid i anem fent. Amb aquest tipus d'arròs a mi m'ha trigat 25 minuts en coure.

Apagar el foc, salpebrem i hi barregem la mantega i el formatge. Emplatar i servir amb els haggis per sobre.

Salut!